Meet Dewi Boetius
Dewi Boetius (35) is een nail artist uit Hoofddorp, genaamd KOROCICI en is de oprichter van The BLOOOM. Ze heeft The Beauty bar opgericht om alle producten zorgvuldig te testen. Om zich meer te verdiepen in nail art werkt ze ook in de nail art salon van Amsterdam, genaamd LAKWERK. Ze is een trotse moeder van haar 2 kids.


Als eerste, waar komt de naam The BLOOOM vandaan?

“Ik moet je eerlijk toe geven dat ik de naam redelijk random verzonnen heb. Het lag gewoon lekker in de mond en je kan het makkelijk onthouden. Later bedacht ik me, dat de betekenis ook nog eens bloei is, dus dat was een perfecte naam voor het platform!”


Hoe lang zit je al in dit vak?

“Ik kwam er laatst achter dat ik mijn eerste nail art set ongeveer in 2012 gemaakt heb. Toen heb ik mijn liefde voor nail art ontdekt. Ik was er zo trots op en het zag er op zich wel ok uit, tenminste dat dacht ik toen! Ik wist niks van nail art penselen of dotting tools. Ik werkte toen met tandenstokers en naalden, en 2 keer per jaar lakte ik dan af en toe op een event. Eind 2017 besloot ik dat ik van het nagellen mijn fulltime job wilde maken en ben toen een opleiding gaan volgen bij Magnetic in Soesterberg. In april 2018 kon ik fulltime aan de slag en er van leven. Ik heb heel erg veel geluk gehad!”


Als nagelstyliste ben je zo afhankelijk van allemaal verschillende factoren. Vond je het niet een onwijs grote stap?

"Het was inderdaad een hele grote stap, maar ik ben ook wel erg impulsief. Als ik ergens voor ga, geef ik ook de volle 100%. Ik heb natuurlijk wel alles goed bekeken en echt ALLES uitgedacht voordat ik de keuze heb gemaakt om te stoppen met de baan die ik hiervoor had. Ik was gewoon echt niet gelukkig als visual merchandiser. En ik had steeds meer tegenzin om naar mijn werk te gaan. Ik voelde me niet gewaardeerd en er was geen goede balans in de effort die ik in mijn werk stopte en wat ik ervoor terug kreeg. Dus om van mijn passie mijn werk te maken leek echt iets magisch!"


Waarom ben je The BLOOOM begonnen?

“Ik ben echt een nerd! Dat zou je niet echt zeggen maar de mensen die dichtbij mij staan weten wat voor nerd ik echt ben. Dus toen ik besloot in nail art te duiken heb ik heel veel uren onderzoek gedaan, en merkte ik dat je niet echt een leuk platform hebt waar je voor alles terecht kan. Je hebt super toffe webshops maar dan miste ik inspiratie beelden of handige tips. Daardoor ben ik op het idee gekomen om iets te creëren.”


Wat zijn jouw goals?

“Ik hoop dat ik een platform kan creëren waar stylistes elkaar vooral veel gunnen en inspireren. Waar stylistes trots kunnen zijn op hun werk, kunnen leren en zichzelf kunnen verbeteren.


Op persoonlijk vlak hoop ik echt nog veel meer workshops en cursussen te volgen. En veel nieuwe technieken of producten te "masteren". Je bent namelijk echt nooit uitgeleerd!”


Wat vind jij het leukst in dit vak?

“Ik word wild van een carte blanche. Het is super cool als iemand komt en gewoon jou het vertrouwen geeft om los te gaan op zijn of haar nagels.”


Wat is de set waar jij het meest trots op bent?

“Een collega van mij gaf mij een carte blanche. En ik wilde heel graag een set maken met het werk van Piet Parra. Het duurde wel even maar ik denk wel dat die set tot nu toe wel mijn vetste set was om te maken!”


Wat is het gene wat je het minst leuk vind aan dit vak?

“Het vijlen en de stof die erbij komt kijken, maar daarnaast ook zeker een removal. Vooral omdat ik echt uit kan kijken om te beginnen met een design. Dan duurt het verwijderen van de oude lak altijd eeuwen.”


Wat vind jij het leukste product van The BLOOOM?

“Ik test echt alle producten en momenteel ben ik echt fan van de penselen van The BLOOOM. Ik heb maanden lang verschillende penselen getest en onderzoek gedaan om een goede FINELINER brush te kunnen ontwikkelen. En vanaf volgende week is hij dan eindelijk online! Dat is echt mijn favo brush om mee te nail arten!”
Nog 1 laatste vraag. Wat betekent KOROCICI eigenlijk?

"Mijn vader is Surinaams en mijn moeder is Moluks. De broer van mijn moeder was gek op mijn kleine krullen toen ik klein was. Hij noemde mij eigenlijk "Korocici" als in krullenbol. Hij gaf mij die bijnaam. Die naam past ook echt perfect bij mij!”

FOLLOW @korocici

292 keer bekeken0 reacties

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

  • Facebook
  • Instagram

SHOP VEILIG!

Betalingen kunnen op de volgende manieren worden voltooid: IDeal, Paypal, vooruitbetaling (overschrijving), contant bij afhalen op afspraak in onze studio: The Beauty bar. Na de bestelling worden onze klanten in detail geïnformeerd over de huidige status van hun bestelling. Zo krijg je bij een pakket een trackingnummer waarmee de bestelling goed gevolgd kan worden.

website

bestellen

support

The BLOOOM

Boslaan 43

2132 RJ Hoofddorp

Nederland

KVK: 70239487

BTW: NL001727645B77